torek, 4. oktober 2016

ALI BO IN KJE BO NOVOMEŠKO LETNO KOPALIŠČE?

NOVO MESTO BREZ LETNEGA KOPALIŠČA, TUDI V NAČRTIH GA NIMA

Bazena na prostem oz. letnega kopališča Novo mesto nima. Mestni prostorski akti trenutno ne opredeljujejo izgradnje odprtega bazena oz. letnega bazenskega kopališča.

Prvotni Ureditveni načrt za športno-rekreacijski park Portoval je opredeljeval izgradnjo odprtega bazena na ravnici med poslovno-trgovskim kompleksom (Planet Tuš) ter reko Krko. Kopališki kompleks je obsegal odprti (letni) bazen z garderobo, tribuno (za sončenje oz. oglede tekmovanj), otroški bazen in otroško igrišče, igrišče za odbojko na mivki, pomožne prostore za osebje, garderobe za kopalce.
Možnost ureditve odprtega bazena je bila kasneje iz tega načrta izvzeta, ker je bilo prepoznano, da lokacija ni dovolj primerna za tovrstni program - na njegovem mestu je sedaj načrtovan park z otroškim igriščem.


PREDLOG NOVE LOKACIJE ZA LETNO KOPALIŠČE


Letos sem ob zbiranju pobud za spremembe in dopolnitve novomeškega prostorskega načrta dal pobudo za opredelitev nove primerne lokacije za letno kopališče - s plavalnim bazenom, bazenom za skoke, bazenom za neplavalce, bazenom za najmlajše, otroškim igriščem, športnim igriščem, zelenicami, servisnimi ter upravnimi prostori ipd) v prostoru Novega mesta. Dal sem tudi svoj predlog. Predlagal sem dobro dostopno (peš, kolo, avto, avtobus, železnica), osončeno (južna lega), razgledno (mesto in okolica), prosto in v prostorskem načrtu že kot stavbno zemljišče opredeljeno lokacijo ob športnem parku Portoval, med stadionom in Irčo vasjo - glej tudi zgornjo fotografijo. Občina pobudo še obravnava.

Vaš Jiri Volt

Ni komentarjev:

Objavite komentar